Factuur+

Geavanceerde software op het gebied van het automatisch herkennen en verwerken van inkoopfacturen.

Download brochure

Automatische factuurverwerking

De standaardoplossing FileLinx Factuur zorgt voor de gedigitaliseerde verwerking van inkoopfacturen, stroomlijnt het inlezen, herkennen, indexeren, controleren, fiatteren, archiveren en verwerken in het financiële systeem. Gedurende de afhandeling wordt een compleet digitaal dossier opgebouwd, van waaruit een inkoopfactuur op basis van vele zoekcriteria is terug te vinden. Daarnaast blijven alle factuurgegevens, maar ook de gegevens over de afhandeling, beschikbaar voor rapportage en analyse.

FileLinx is de specialist in het automatiseren van het inkoopproces. Denk hierbij aan inkoopaanvragen, bestellingen, verplichtingen en ontvangstregistratie. Maar ook ordermatching, contractbeheer, budgetbewaking en leveranciersbeoordeling.

Uw voordelen

 • Efficiënter werken
 • Automatische herkenning, verwerking en codering van uw inkoopfacturen in uw ERP/financiële software
 • Geautomatiseerd afwijkingen in facturen afhandelen
 • Controle houden over het proces
 • Ingebouwd digitaal archief van alle inkoopfacturen
 • Gemakkelijk terugvinden van alle facturen
 • Tijdlijn wordt bijgehouden
 • Robotisering van het proces
 • Inzicht in welke taken uitgevoerd moeten worden
 • Overal kunnen fiatteren
Bespaar kosten door uw inkoopfacturen automatisch te
verwerken met FileLinx Factuur. 

Factuurproces van A tot Z

Het factuurproces bestaat grofweg uit 5 stappen, een factuur: 1. ontvangen 2. verwerken 3. fiatteren 4. betalen 5. archiveren. Zodra de factuur ontvangen is, wordt deze vergeleken met de order. Klopt het bedrag en zijn de betreffende producten of diensten geleverd, dan kan de factuur worden betaald. Alle gegevens worden daarna verwerkt in het financiële- of ERP-systeem. Handmatig verwerken is een foutgevoeligproces. Bereik meer efficiëntie op de crediteurenadministratie door dit proces te automatiseren.

Herkenning

FileLinx Factuur herkent op regelniveau automatisch de gegevens van gescande facturen en PDF’s uit e-mails. Ook digitale facturen worden automatisch ingelezen. Deze gegevens worden aangeboden in FileLinx Factuur ter fiattering, welke naar eigen wens is in te richten. 

FileLinx is uniek door free form herkenning en heeft geen vaste templates, de automatische regelherkenning en zeer hoge herkeningsgraad. De software is zelflerend en kan automatisch coderen in ERP/financiële software.

Matching

Met Matching kunt u snel zien of factuurregels matchen met de ontvangstregels van bijbehorende orders, contracten of verplichtingen. 
De ontvangstregels worden opgehaald uit uw ERP/financieel systeem op basis van het ordernummer van de factuur. 

Matching is de ideale toevoeging op FileLinx Factuur voor organisaties die naast kostenfacturen ook orderfacturen contractfacturen verwerken of werken met verplichtingen. Matching automatiseert dit proces voor u. U hoeft alleen bij afwijkingen op facturen actie te ondernemen. Matching levert u veel tijdsbesparing op.

Wij raden automatische matching aan als u meer dan 5.000 facturen per jaar heeft. Heeft u minder dan 5.000 facturen per jaar?
Dan is Matching Professional de perfecte oplossing! Hieronder de verschillen.

Matching Enterprise

 > 5.000 facturen per jaar

Volledig automatische matching met Matching Enterprise.  Wij robotiseren het volledige proces van matching zonder tussenkomst van de gebruiker, met uitzondering van het controleren en accorderen van de factuur. U kunt de afwijkingen direct vanuit de matchingmodule afhandelen en correctieboekingen uitvoeren in uw financiële/ERP-systeem.

 • Factuurregels matchen ontvangstregels financieel (ERP) systeem
 • Matching totaalbedragen (bij meerdere regels)
 • Meerdere orders op een factuur matchen
 • Afwijkingen worden duidelijk weergegeven
 • ‘Manage by exeption’ (alleen afwijkingen)
 • Matching met contractverplichtingen in FileLinx
 • Matching n.a.v. preview van de factuur (overzichtelijk)
 • Onderstrepen van de data in de preview

Matching Professional

< 5.000 facturen per jaar.

Het grote verschil met Matching Enterprise is dat de gebruiker zelf via een vinkje de ontvangstregels aanklikt die matchen met de regels op de factuur. U kunt de afwijkingen direct vanuit de matchingmodule afhandelen en correctieboekingen uitvoeren in uw financiële/ERP-systeem. 

 • Factuurregels automatisch matchen met ontvangstregels in FileLinx
 • Meerdere ontvangstregels tegelijk te selecteren en te matchen
 • Matching totaalbedragen (bij meerdere regels)
 • Meerdere orders op een factuur matchen
 • Matching n.a.v. preview van de factuur (overzichtelijk)
 • ‘Manage by exeption’ (alleen afwijkingen)
 • Matching met contractverplichtingen in FileLinx

FileLinx Factuur

De verwerking van inkoopfacturen is ideaal om te worden gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Het verwerken van een inkoopfactuur gaat via een workflow. De factuur wordt binnen een bepaalde tijd afgewerkt en de voortgang wordt bewaakt. Fouten en dubbel uitgevoerde handelingen worden voorkomen.

Kortom

 • Standaard software die gemakkelijk naar uw wens is aan te passen.
 • Integratie met financiële-/administratieve- en/of ERP-applicaties (koppelingen).
 • Te integreren met automatische- & intelligente herkenning.
 • Matching mogelijk met orders, contracten en verplichtingen.
 • Dekt de volledige keten.
 • Controle op het factuurproces.
 • Realtime overzichten maken.
 • Werken vanuit dashboards per afdeling.
 • Veilig online beschikbaar.
 • Kosten reduceren.
 • Modulair uit te breiden met Inkoop, Declaraties of CRM.
Made-in-Holland.png

Fiatteringsapp

Geheel eenvoudig via de app facturen fiatteren.

Knoppen direct zichtbaar
Vraag aan gebruiker

Zo werkt FileLinx Factuur

FileLinx Factuur beschikt over verschillende functionaliteiten. Hieronder ziet u per tab verschillende video’s hoe het werkt.

FileLinx Inkoop+ is de volgende stap

Om uw inkoopproces echt te optimaliseren moet u niet beginnen bij de ontvangst van een factuur, maar bij de behoefte van de gebruiker. Informatie herkennen op facturen is een specialiteit van FileLinx. Inmiddels optimaliseren we samen met de klant het proces voorafgaand aan de factuur al ruim 20 jaar, wat geresulteerd heeft in onze inkoopmodule.

 

workflow

Bekijk het hele inkoopproces

Purchase to Pay of het inkoopproces is het volledige proces van aanvraag tot betaling inclusief het bewaken van budgetten.

Uw partner voor automatische factuurverwerking

Wij helpen zo’n 400 organisaties met het automatiseren en robotiseren van hun inkoopproces. 

Al 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van verschillende Business Solutions samen met klanten en partners. Zo ook 
het inkoopproces.  Pas uw unieke bedrijfsprocessen in een handomdraai naar een standaardoplossing van FileLinx. 

Bianca van der Werf
Bianca van der WerfAssistent Finance & Control
Lees verder
FileLinx zorgt met automatische matching ervoor dat we tijd overhouden.
Richard de Rover
Richard de RoverTeamleider Financiële administratie
Lees verder
“Als je inkoopfacturen handmatig verwerkt, ben je heel veel gegevens aan het overtikken. Dankzij DigiData hoeven we dat niet meer zelf te doen. Dat scheelt ons super veel tijd.”
Previous
Next

Onze klanten

KNVB ZW
AkzoNobel ZW
Marflex ZW
Gemeente Almelo ZW
NOS ZW
Ahoy ZW
Omoda ZW

Twitter

Wist u dat FileLinx ISO-gecertificeerd is? Lees meer op: https://www.filelinx.com/nieuws/iso-certificering/

29 oktober organiseert @ItrisBV een klantendag vanwege hun 20-jarig bestaan. Als partner mogen wij een webinar geven en meer vertellen over onze inkoop oplossing voor de woningcorporaties. Wij kijken er naar uit! Meer weten over Inkoop+? Kijk dan op http://www.filelinx.com/inkoop

Kent u FileLinx CRM+ al? Met CRM+ beschikt u direct over een intuïtief, snel inzetbaar en volledig gepersonaliseerd CRM-systeem. Meer weten? Kijk op: https://www.filelinx.com/crm/ #CRM

Dat is lekker, bedankt Optitrade!

In de 20 jaar dat FileLinx bestaat, maken al veel bedrijven gebruik van onze software. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk ze hier: https://www.filelinx.com/klantcases/

Inkoop+ is de oplossing voor het automatiseren van het volledige proces van aanvraag tot betaling. Inclusief het bewaken van de budgetten. Meer info op
https://www.filelinx.com/inkoop/

Service+ is de nieuwste Business Solution van FileLinx. Met Service+ ontzorgen wij uw organisatie in het totale inkoopproces. Laat ons het werk voor u doen! Meer info: https://www.filelinx.com/service/

Weten of Inkoop+ iets voor u is? Download onze brochure op https://www.filelinx.com/inkoop/. Wij denken graag met u mee!

In het software platform FileLinx ontwikkelt u, met of zonder een standaard business solution als basis, zelf applicaties. U heeft alles zelf in de hand. Kijk voor meer informatie op https://www.filelinx.com/

Onze klanten waarderen de service van FileLinx met een 8+! Daar zijn we blij mee! Hoe kunnen wij u helpen?

FileLinx heeft voor KNVB een op maat gemaakt volgsysteem ontwikkeld. De oplossing die de KNVB zocht was zodanig specifiek dat dit niet met standaardsoftware was op te lossen. https://youtu.be/lSriXySxNks

Meer weten over FileShare? Download de brochure op onze website: https://www.filelinx.com/fileshare/

Scroll naar top
Automatische factuurverwerking
Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de whitepaper direct in uw e-mail.

In verband met de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Coronavirus, volgen wij bij FileLinx het advies van de Rijksoverheid. Wij werken zoveel als mogelijk vanuit huis. Zoals u gewend bent van ons, staan onze klanten centraal en zorgen we juist met deze maatregel voor de continuïteit van onze dienstverlening. De serviceverlening op alle gebieden gaat gewoon door. We hebben een passende manier gevonden om zowel telefonisch, als via e-mail en videoconference alle afspraken na te komen. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat het opnemen van de telefoon of beantwoorden van een e-mail toch iets langer duurt dan u van ons gewend bent. Namens het hele team van FileLinx, bedankt voor uw begrip.