ProBiblio

"Al sinds 2009 zijn wij klant van FileLinx. Door de nauwe samenwerking met AFAS, de goede referenties en de geboden functionaliteiten in de oplossing, is de keuze op FileLinx gevallen."

Dennis van Schaik - Applicatiemanager Profit

Organisatie

Probiblio is de provinciale ondersteuningsinstelling voor de bibliotheeksector in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Zij ondersteunen door bijvoorbeeld het overnemen van de salarisadministratie, het leveren van logistieke oplossingen, of door strategisch advies op terreinen als bedrijfsvoering, marketing, communicatie, marktonderzoek en innovatie, specifiek voor de bibliotheek. Zo ondersteunt Probiblio bibliotheken om hun unieke rol in de maatschappij optimaal te kunnen vervullen.

logo probiblio

Het probleem

Het probleem was dat inkoopfacturen niet werden gedigitaliseerd. Ook werden inkoopboekingen handmatig in het systeem gezet.

De oplossing

FileLinx heeft ervoor gezorgd dat ProBiblio door middel van DigiData voortaan alle facturen digitaal binnenkrijgt en vastlegt op een efficiënte, eenduidige en gebruiksvriendelijke manier. “Wij boeken nu direct in de applicatie Interfere, waardoor de boeking inclusief de factuur als PDF de workflow van Profit in gaat. Wij werken voor en met verschillende klanten in verschillende omgevingen. In alle gewenste smaken kan worden voorzien door de samenwerking en koppeling met AFAS Profit/FileLinx.”

“Om DigiData als Saas te hebben draaien is perfect, wij hebben nooit meer problemen met de beschikbaarheid en performence. De verantwoordelijkheden qua beheer zijn duidelijk gescheiden en wij hebben geen omkijken meer naar technische vraagstukken of arbeidsintensieve beheertaken.”

FileLinx heeft vanaf 1 januari 2019 een eigen Peppol Access Point. Via het Access Point halen we eenvoudig en veilig e-facturen (xml) op van de reeds 150.000 aangesloten leveranciers. 100% digitaal en veilig door gebruik van het Peppol netwerk. Hiermee kunnen we onder andere ook alle formaten verwerken zoals UBL, XML, PDF, etc.

Meer informatie

“We zien de UBL ontwikkeling de komende tijd met veel interesse tegemoet. Het lijkt op dit moment ‘los’ te gaan met aanbieders, doordat de overheid aansluiting op het Peppol netwerk gaat afdwingen en handhaven. Ik merk dat er veel foutieve informatie rondgaat en dat veel bedrijven zoekende zijn naar de juiste aanpak. Wij staan in nauw contact met FileLinx voor wat betreft de vraagstukken en mogelijkheden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we samen voor onze organisaties en klanten de vruchten gaan plukken van deze ontwikkeling.”

Keuze voor FileLinx

“Al sinds 2009 zijn wij klant van FileLinx. Door de nauwe samenwerking met AFAS, de goede referenties en de geboden functionaliteiten in de oplossing die ze hebben aangeboden, is de keuze op FileLinx gevallen.”

“We werken al jaren samen en dat gaat altijd uitstekend. De meeste medewerkers werken er, net als bij ons, al jaren en je bouwt daardoor een prettige band en een efficiënte samenwerking op. Wij kennen elke organisatie en hun  klanten/oplossingen heel goed en daardoor kunnen wij snel schakelen en werken we op basis van vertrouwen.” 

“FileLinx is een aanrader voor andere bedrijven. Vooral door de ervaring en kwaliteit van de organisatie en haar medewerkers, qua volwassenheid van de oplossing(en) en de koppeling.”

Twitter

Wist u dat FileLinx ISO-gecertificeerd is? Lees meer op: https://www.filelinx.com/nieuws/iso-certificering/

29 oktober organiseert @ItrisBV een klantendag vanwege hun 20-jarig bestaan. Als partner mogen wij een webinar geven en meer vertellen over onze inkoop oplossing voor de woningcorporaties. Wij kijken er naar uit! Meer weten over Inkoop+? Kijk dan op http://www.filelinx.com/inkoop

Kent u FileLinx CRM+ al? Met CRM+ beschikt u direct over een intuïtief, snel inzetbaar en volledig gepersonaliseerd CRM-systeem. Meer weten? Kijk op: https://www.filelinx.com/crm/ #CRM

Dat is lekker, bedankt Optitrade!

In de 20 jaar dat FileLinx bestaat, maken al veel bedrijven gebruik van onze software. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk ze hier: https://www.filelinx.com/klantcases/

Inkoop+ is de oplossing voor het automatiseren van het volledige proces van aanvraag tot betaling. Inclusief het bewaken van de budgetten. Meer info op
https://www.filelinx.com/inkoop/

Service+ is de nieuwste Business Solution van FileLinx. Met Service+ ontzorgen wij uw organisatie in het totale inkoopproces. Laat ons het werk voor u doen! Meer info: https://www.filelinx.com/service/

Weten of Inkoop+ iets voor u is? Download onze brochure op https://www.filelinx.com/inkoop/. Wij denken graag met u mee!

In het software platform FileLinx ontwikkelt u, met of zonder een standaard business solution als basis, zelf applicaties. U heeft alles zelf in de hand. Kijk voor meer informatie op https://www.filelinx.com/

Onze klanten waarderen de service van FileLinx met een 8+! Daar zijn we blij mee! Hoe kunnen wij u helpen?

FileLinx heeft voor KNVB een op maat gemaakt volgsysteem ontwikkeld. De oplossing die de KNVB zocht was zodanig specifiek dat dit niet met standaardsoftware was op te lossen. https://youtu.be/lSriXySxNks

Meer weten over FileShare? Download de brochure op onze website: https://www.filelinx.com/fileshare/

Scroll naar top

In verband met de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Coronavirus, volgen wij bij FileLinx het advies van de Rijksoverheid. Wij werken zoveel als mogelijk vanuit huis. Zoals u gewend bent van ons, staan onze klanten centraal en zorgen we juist met deze maatregel voor de continuïteit van onze dienstverlening. De serviceverlening op alle gebieden gaat gewoon door. We hebben een passende manier gevonden om zowel telefonisch, als via e-mail en videoconference alle afspraken na te komen. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat het opnemen van de telefoon of beantwoorden van een e-mail toch iets langer duurt dan u van ons gewend bent. Namens het hele team van FileLinx, bedankt voor uw begrip.