Digitale handtekening

Advies aan de 125 gemeenten met een begrotingstekort

Gemakkelijk, klantvriendelijk en veilig contracten laten ondertekenen? Dat kan nu met FileLinx! Door de koppeling met SignRequest is het mogelijk om uw klanten op een klantvriendelijke manier uw contracten te laten ondertekenen. 

Het is eenvoudig om de rechtsgeldige digitale handtekening toe te voegen aan de Intelligente FileServer (DMS), FileShareautomatische factuurverwerking, CRM of één van de andere business solutions van FileLinx.

De oplossing van SignRequest is volledig geïntegreerd in de software van FileLinx.

Hoe het werkt?

Heel gemakkelijk! Nadat het document in FileLinx staat, verstuurt u het document naar de ontvanger waar een handtekening van nodig is. Het document gaat via SignRequest naar de ondertekenaars. Zij krijgen een e-mail met het verzoek tot ondertekening. Na registratie bij SignRequest kunnen zij het document inzien en ondertekenen.

Zodra alle ondertekenaars het document hebben ondertekend, wordt het ondertekende document automatisch opgenomen in FileLinx als nieuwe versie van het brondocument. De ontvanger krijgt ook automatisch een kopie van het getekende document via een e-mail. 

Realtime status bijhouden

De verzender krijgt in FileLinx automatisch en realtime updates te zien over de voortgang van het proces. Alle openstaande verzoeken (mits iemand rechten heeft in het systeem) kunnen ingezien worden. U kunt zien of een document door de ontvanger bekeken is en ondertekend of niet.

Voordelen

  • Snel verzenden van documenten, maar ook sneller ontvangen
  • Simpel versturen en simpel ondertekenen door de ontvanger
  • Overzicht naar wie een document is verzonden en wat de status ervan is
  • Rechtsgeldig (volgens artikel 15a van het Burgerlijk Wetboek Boek 3) net als een handmatige handtekening op papier
  • Tijdsbesparing door het gemak van versturen, bijhouden en ontvangen
  • Duurzaam doordat het uitprinten van documenten niet meer nodig is
  • Veilig opgeslagen in FileLinx
  • Verhoging betrouwbaarheid van echtheid handtekening, het document kan niet zonder uw medeweten aangepast worden
  • Blije gebruikers
Made-in-Holland.png

Helpdesk

Werkdagen 9.00 – 17.00
Tel: +31 (0)88-850 3703
Klantportaal: https://klant.FileLinx365.com

Gebruik het Klantportaal voor vragen en verzoeken. Geen inlogcodes? Geef je contactpersonen door via https://www.filelinx.com/klantportaal. Dan sturen wij de gegevens aan je door.