Fx’er aan het woord – Partners

Ik ben Orestis Gkikas, 32 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Griekenland. De laatste 8 jaar woon ik in Leiden, de stad waar ik mijn master heb behaald. Toen ik 10 jaar oud was, heb ik mijn eerste computer cadeau gekregen en sindsdien heb ik een passie voor IT en nieuwe technologieën. Bij FileLinx werk ik op het snijvlak van IT en Business en dit is voor mij een droombaan. Ik ben bij FileLinx als stagiair begonnen en na mijn afstuderen kreeg ik een aanbod om als softwareconsultant werkzaam bij het bedrijf te blijven. Nu ben ik verantwoordelijk voor de partners en het partnerprogramma van FileLinx. Ik ben een soort van spin in het web tussen partners en FileLinx en dat vind ik geweldig om te doen.

Portret_Orestis

Orestis Gkikas

Partners
FileLinx werkt samen met drie verschillende soorten partners. Een technologiepartner is een bedrijf met eigen software waarmee we onderling een geïntegreerde oplossing hebben ontwikkeld. Een implementatiepartner is een consultingbedrijf dat in staat is om zelfstandig FileLinx implementatieprojecten uit te voeren. Tenslotte, een channelpartner is een verkooporganisatie die ook als FileLinx-reseller opereert.

Elke partner is speciaal en heeft ook speciale klanten. Ons doel is onze partners te ondersteunen in het gebruik van onze technologie, zodat ze succesvol kunnen zijn in wat ze doen. Als zij succesvol zijn en hun FileLinx klantenkring groeit, dan helpen zij ook ons verder groeien. Het is een win-win situatie. Daarom streven we ernaar om aan elke partner een gepersonaliseerde dienstverlening aan te bieden, die gebaseerd is op hun behoeften en uiteraard op de behoeften van hun klanten. Aan de andere kant is het voor ons essentieel dat we op een gestandaardiseerde manier onze service aanbieden. Anders is ons werk niet efficiënt genoeg. Eén van mijn eerste taken was het partnerprogramma van FileLinx te ontwerpen en uit te rollen zowel voor nieuwe, als voor bestaande partners om deze gestandaardiseerde manier van werken te stimuleren.     

Wij streven ernaar om elke partner een gepersonaliseerde dienstverlening aan te bieden, die gebaseerd is op zijn behoeften en op de behoeften van zijn klanten.

Partnermanagement
Ik probeer met mijn dagelijkse activiteiten onze partners te ondersteunen door advies en antwoord te geven op vragen of ervoor te zorgen dat ze naar de juiste collega worden doorverwezen. Ik heb vaak een rol in de projecten van partners of in hun salesactiviteiten. Ook zorg ik ervoor dat ze benodigde opleidingen bij ons kunnen volgen en dat ze voldoende kennis van de software opdoen, zodat ze ons platform op de juiste manier kunnen inzetten. Ik ondersteun nieuwe partners met het onboardingproces en ben betrokken bij het werven van nieuwe partners. Ook coördineer ik projecten die we samen uitvoeren of interne projecten die als doel de verbetering van onze dienstverlening aan partners hebben.      

Het partnerprogramma van FileLinx staat nog in de kinderschoenen, hoewel we partners hebben die al ruim 10 jaar ons en onze technologie vertrouwen. Het is heel leuk om te zien dat we op korte termijn veel hebben kunnen bereiken en we willen in de toekomst blijven groeien.

Partnerportaal
Binnen FileLinx zijn de communicatielijnen kort en alle collega’s fantastisch. Dat maakt de samenwerking in crossfunctionele projecten heel effectief. Eén van de projecten waar ik trots op ben, is het ontwerpen en de lancering van ons nieuwe partnerportaal. Het projectteam bestond uit collega’s van marketing, sales, ontwikkelafdeling en systeembeheer. We hebben dit project gestart toen wij een nieuwe website wilden ontwerpen. Het doel was om het partnerportaal als onderdeel van de nieuwe website van FileLinx te lanceren. 

Het partnerportaal is een tool voor onze partners en daarom hebben we heel goed naar hun wensen geluisterd en deze in een mooi ontwerp gegoten. Groot deel van het materiaal dat we op het partnerportaal beschikbaar stellen, hebben we vanaf nul aangemaakt zodat alles conform onze huisstijl in elkaar past. Uiteindelijk hebben we de website met het partnerportaal tegelijkertijd gelanceerd. Het resultaat is geweldig!

Twitter

FileLinx heeft voor KNVB een op maat gemaakt volgsysteem ontwikkeld. De oplossing die de KNVB zocht was zodanig specifiek dat dit niet met standaardsoftware was op te lossen. https://youtu.be/lSriXySxNks

Meer weten over FileShare? Download de brochure op onze website: https://www.filelinx.com/fileshare/

Hoe de werkdag van onze collega Malu eruit ziet? Dat lees je hier: https://www.filelinx.com/nieuws/fxer-aan-het-woord-office

Wist u dat u met FileShare documenten veilig kunt opslaan, delen en samenwerken. Weten wat FileShare voor u kan betekenen? Kijk dan op https://www.filelinx.com/fileshare/

FileLinx werkt graag samen met partners. Orestis vertelt hier meer over. Lees zijn verhaal op: https://www.filelinx.com/nieuws/fxer-aan-het-woord-partners

Met het verhuizen van de maatwerksoftware naar de standaard FileLinx-oplossing heeft AkzoNobel beter grip op de veranderingen naar de toekomst. Het model is veel beter te beheren en te supporten. Nieuwsgierig hoe? https://www.filelinx.com/klantcase/akzonobel/

Veenman is één van onze kennis- en implementatiepartners. Waarom zij de samenwerking zijn aangegaan met ons, leest u hier:
https://www.veenman.nl/kennis/veenman-en-filelinx-worden-kennis-en-implementatiepartners/

Om onze kennis zo goed mogelijk te houden, werken we samen met verschillende partners. Meer weten?
https://www.filelinx.com/partners/

FileLinx werkt vanuit de Dutch Innovation Factory (DIF) in Zoetermeer. Ook wel beter bekend als het ICT-hart van Nederland.

Waarom Elbrich (implementatie consultant) bij FileLinx werkt en wat dit werk precies is, lees je hier: https://www.filelinx.com/nieuws/fxer-aan-het-woord-consultant/

Dagelijks werken wij als team aan onze producten. Ieder met zijn/haar eigen talenten om FileLinx nog beter te maken. Iedereen draagt een steentje bij. Een team om trots op te zijn! https://www.filelinx.com/over-filelinx/

Kent u onze bedrijfsfilm eigenlijk al? https://youtu.be/N9p8w1q-_A0

Scroll naar top

In verband met de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Coronavirus, volgen wij bij FileLinx het advies van de Rijksoverheid. Wij werken zoveel als mogelijk vanuit huis. Zoals u gewend bent van ons, staan onze klanten centraal en zorgen we juist met deze maatregel voor de continuïteit van onze dienstverlening. De serviceverlening op alle gebieden gaat gewoon door. We hebben een passende manier gevonden om zowel telefonisch, als via e-mail en videoconference alle afspraken na te komen. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat het opnemen van de telefoon of beantwoorden van een e-mail toch iets langer duurt dan u van ons gewend bent. Namens het hele team van FileLinx, bedankt voor uw begrip.